Home » various » Τα βασικά για προώθηση ιστοσελίδων στη πρώτη σελίδα της Google

Τα βασικά για προώθηση ιστοσελίδων στη πρώτη σελίδα της Google

προωθηση ιστοσελιδων στην google

Απλές συμβουλές για την προώθηση ιστοσελίδων στη πρώτη σελίδα της Google.

Όταν ακούει κάποιος τη φράση «προώθηση ιστοσελίδων», το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό, είναι το πώς θα καταφέρουν να φτάσουν το site τους στη πρώτη σελίδα της Google. Εννοείται πως η προώθηση στην Google σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι το απλό και κάτι σύντομο. Ας δούμε όμως μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το «ταξίδι» σας .

Γράψτε!

Ναι, θα πρέπει να γράψετε και θα πρέπει να γράψετε πολλά και μάλιστα όχι για κάτι γενικό και αόριστο, αλλά για την επιχείρησή και τα προϊόντα σας, ή, ακόμη καλύτερα, για θέματα που θα ενδιαφέρουν πολύ τους υποψήφιους πελάτες σας..

Μία από τις δικαιολογίες που ακούω πιο συχνά σε όσους το λέω αυτό, είναι ότι δεν έχουν πολύ υλικό για το γράψιμο τους και εγώ πάντα τους αποδεικνύω ότι κάνουν λάθος. Σίγουρα θα σας έχει τύχει κάποιος υποψήφιος πελάτης που σας κάνει ένα σωρό ερωτήσεις και γενικά θέλει να μάθει τα πάντα σχετικά με το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Αυτός είναι η ιδανική “πηγή έμπνευσης” για το γράψιμο που χρειάζεται μία σωστή προώθηση ιστοσελίδων.

Αφού λοιπόν βρήκατε την έμπνευση σας, ας περάσουμε στο πιο σημαντικό κομμάτι: Βεβαιωθείτε ότι αυτά που γράφετε προσφέρουν αξία στους υποψήφιους ή τους ήδη υπάρχοντες πελάτες σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια συζήτηση για ένα σημαντικό θέμα, να απαντήσετε και να διευκρινίσετε ένα σύνθετο ζήτημα, να βοηθήσετε τους αναγνώστες σας να βρουν μια πληροφορία ή προϊόν που ψάχνουν. Η αξία είναι το παν! Με απλά λόγια, μη γράφετε μόνο για την Google. Η Google καταλαβαίνει πότε γράφετε απλά και μόνο για να ανεβείτε στα rankings και δεν μπορείτε να τη ξεγελάσετε με τίποτα! Μην το προσπαθήσετε καν, γιατί θα τιμωρηθείτε πολύ αυστηρά.

Μην προσπαθήσετε να “κλέψετε”

Σίγουρα θα σας έχουν επισκεφτεί δήθεν εταιρείες Online μάρκετινγκ που υπόσχονται ότι θα σας φέρουν στην πρώτη σελίδα της Google αμέσως! Μην την πατήσετε! Κάτι τέτοιο δεν μπορεί παρά να γίνει με “ύποπτες” τακτικές προώθησης ιστοσελίδων, οι οποίες μάλιστα τιμωρούντα αυστηρά όταν (δεν τίθεται καν θέμα “αν”) γίνουν αντιληπτές.

Οι εταιρείες αυτές λοιπόν μπορούν όντως να παράγουν κάποια βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά το Google βελτιώνεται συνεχώς τον αλγόριθμο ευρετηρίασης του και αργά ή γρήγορα, θα τιμωρηθείτε για την χρήση “παράνομων” τεχνικών. Το site σας θα μπει σε μία μαύρη λίστα από την οποία η αποχώρηση είναι κάτι πολύ δύσκολο, αν όχι τελείως αδύνατο.

Το ίδιο ισχύει και για για τα εισερχόμενα links. Μερικοί webmasters σπαμάρουν τη διεύθυνση της ιστοσελίδας τους σε διάφορες ομάδες συζήτησης και στα λιγόμενα link farms, προκειμένου να βελτιώσουν την κατάταξή τους. Για να είναι αποτελεσματική μια τέτοια τεχνική, θα έπρεπε να δημιουργήσετε ένα τεράστιο αριθμό λογαριασμών σε όλο το web οι οποίοι όμως στη ουσία δεν θα προσφέρουν τίποτα απολύτως στις κοινότητες και τα sites στα οποία θα ανήκουν! Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το ban αυτών των λογαριασμών και κάτι τέτοιο σύντομα θα χειροτερέψει το rank και τη φήμη της ιστοσελίδας σας. Με άλλα λόγια, η όλη κίνηση θα σας γυρίσει μπούμερανγκ!

Οι τεχνικές πτυχές μιας ιστοσελίδας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη προώθηση ιστοσελίδων

Εκτός από το να περιέχει καλό περιεχόμενο, η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι και άρτια τεχνικά: Θα πρέπει να φορτώνει πολύ γρήγορα (χρησιμοποιήστε το PageSpeed Insights για μια αξιολόγηση της ιστοσελίδας σας, οτιδήποτε κάτω από το 85 χρήζει ιδιαίτερης προσοχής), το HTML output θα πρέπει να είναι έγκυρο, οι εικόνες σας θα πρέπει να έχουν ονομαστεί σωστά, να έχουν λεζάντες και σωστά χαρακτηριστικά και ούτω καθεξής.

Εν κατακλείδι, μπορεί για την προώθηση ιστοσελίδων να είναι πιο σημαντικό το να έχετε φοβερό περιεχόμενο, αλλά αν η Google (και επισκέπτες) σας δεν μπορούν να το βρουν γρήγορα και σωστά, τότε απλά δεν αξιοποιείτε της δυνατότητες της ιστοσελίδας σας στο μέγιστο.

Για να ενισχύσετε περαιτέρω το γράψιμο σας και να πετύχετε την καλύτερη προώθηση ιστοσελίδων βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες σας μπορούν να μοιραστούν εύκολα το περιεχόμενο σας. Αυτό συνήθως γίνεται χρησιμοποιώντας social media plugins

Πώς μπορώ να ξεκινήσω;

Εύκολα! Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε κάποιον πελάτη σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε ό, τι σας ρωτήσει και κρατήστε σημειώσεις. Καμία λεπτομέρεια δεν είναι ασήμαντη! Αν αγαπάτε αυτό που κάνετε δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να μιλήσετε ή να εξηγήσετε σε αυτόν τον πελάτη πράγματα στα οποία είστε ο ειδικός. Το μόνο που χρειάζεται για την επιτυχημένη προώθηση ιστοσελίδων, είναι να μπορέσετε να το κάνετε αυτό και γραπτώς!

Είναι όμως εύκολο να παρασυρθείτε και εξηγήσετε τα πάντα με τη μία. Φροντίστε να χωρίσετε την “εξήγηση” σας σε κομμάτια ή ενότητες και σε κάθε άρθρο σας να παρουσιάζετε μία διαφορετική πτυχή του θέματος σας. Έτσι θα αποκτήσετε πολλά άρθρα γύρω από ένα θέμα, αντί για ένα μεγάλο.

Ακόμη και αν η φύση της επιχείρησής είναι τέτοια που δεν σας δεν σας φέρνει σε άμεση επαφή με τους πελάτες σας, τότε φροντίστε να έρθετε εσείς σε επαφή μαζί τους! Είναι μια τρομερή εμπειρία μάθησης η οποία έχει κι εφαρμογές πέρα από την προώθηση ιστοσελίδων, αφού θα μάθετε όχι μόνο πώς οι πελάτες σας αντιλαμβάνονται την επιχείρησή σας, αλλά και ποιες είναι οι ανησυχίες τους και τα πράγματα που δεν καταλαβαίνουν. Ποιος ξέρει, μπορεί να σας δώσουν και μια ιδέα για ένα νέο προϊόν!

Μία ακόμη μεγάλη πηγή θεμάτων για γράψιμο είναι τα συνέδρια και τα σεμινάρια. Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης σας, είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν κάποια που μπορείτε να παρακολουθήσετε για να έρθετε σε απευθείας επαφή με τους συναδέλφους / ανταγωνιστές σας. Εκεί όχι μόνο θα βρείτε την έμπνευση σας, αλλά θα προβάλλετε και την επιχείρηση σας.

Τίτλος: Τα βασικά για προώθηση ιστοσελίδων στη πρώτη σελίδα της Google

Περιγραφή: Η προώθηση ιστοσελίδων στη πρώτη σελίδα της Google, είναι κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει όλους τους ιδιοκτήτες sites. Ας δούμε τα βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε.